SAVETI ZA LEPŠI ŽIVOT

ZLATNI KLJUČ - Naučna molitva uz pomoć koje ćete rešiti baš svaki problem

Emet Foks (1886 – 1951) je bio jedan od duhovnih tragača na prelazu iz 19. u 20. vek. Njegova dela specifična su po praktičnoj mudrosti i lišena današnje komercijalizacije raznoraznih pseudotehnika za poboljšanje kvaliteta života.

ZLATNI KLJUČ - Naučna molitva uz pomoć koje ćete rešiti baš svaki problem

Ovaj čovek je verovao u ono što je istraživao i to se iz njegovih dela vidi. Stoga je ono što je ostavio u nasleđe svetu jednako zanimljivo i aktualno danas, kao i pre više decenija, kad je stvarano.

Upravo je to bogatstvo univerzalnog znanja koje nema vremenskih ograničenja.

U jednom od njegovih najpoznatijih dela „Moć konstruktivnog razmišljanja“ postoji deo u kom se govori o naučnoj molitvi. To je toliko jednostavno, a učinkovito, da je zapanjujuće koliko je zapravo zaboravljeno u današnjem vremenu. Verovatno zato što se ne može naplatiti. Evo što on o tome kaže.

Molitva je jednostavna, a učinkovita

„Naučna molitva ili duhovni postupak je zapravo uzdizanje vaše svesti iznad nivoa na kom ste se suočili s problemom. Uzdignete li se u mislima dovoljno visoko, problem će se sam rešiti. Jedini problem koji imate jeste - kako uzdići svoju svest.

Što je problem veći, odnosno, što je dublje ukorenjen u vašim mislima, to se više morate uzdići. Ono što zovemo malim problemom, zahteva tek manje uzdizanje svesti. Ono što zovemo ozbiljnom nevoljom, zahtevaće više uzdizanje.

Ono što zovemo strašnom opasnošću ili beznadežnim problemom, zahtevaće znatno uzdizanje svesti kako bi se prevladao. U tome je sva razlika.“

Kako to funkcioniše u stvarnosti?

Tako da Zlatnim ključem otvorite i razrešite problem. Evo kako.

Pročitajte odlomak o zlatnom ključu nekoliko puta. Postupite tačno onako kako je opisano. Budete li dovoljno uporni savladaćete svaki problem.

Zlatnim ključem se otvaraju i rešavaju svi problemi

Zlatni ključ Emeta Foksa

Naučna molitva će vam omogućiti da, pre ili kasnije, izvučete sebe ili nekog drugog iz svake nevolje na kugli zemaljskoj. Ona je zlatni ključ harmonije i sreće.

Onima koji ne poznaju nikoga na mestima moći, ovo se može učiniti nepromišljenom izjavom, ali za dokaz je potrebno samo pokušati. Nesumnjivo, to je sve što je potrebno. Nema potrebe da nikome da verujete da je tako, jednostavno pokušajte sami i uverite se.

Bog je svemoguć, a čovek kao njegova slika i prilika ima vlast nad svim stvarima. To je nadahnuto učenje i namera mu je da bude shvaćeno doslovno, tako kako je izrečeno. Čovek kao slika i prilika Božja, simbolizuje svakog čoveka, te stoga sposobnost korišćenja te moći nije posebna privilegija mistika, sveca ili visoko obrazovanog praktičara, kako se često smatra.

Ko god vi bili, gde god se nalazili, u vašoj je ruci u svakom trenutku zlatni ključ skladnog života. To je zato što u naučnoj molitvi ne delujete vi nego Bog pa vaša specifična ograničenja ili slabosti nemaju značenja. Vi ste samo kanal kroz koji Bog deluje, a molitvenim postupkom vi mu se zapravo sklanjate s puta.

U naučnoj molitivi deluje Bog

Početnici obično postižu neverovatne rezultate pri prvom pokušaju, jer sve što im je potrebno je otvoren um i dovoljno vere da se upuste u eksperiment. Osim toga, nije važno kakvi su vaši stavovi o religiji i imate li ih uopšte.

Što se tiče metode, kao kod svih osnovnih stvari ona je potpuno jednostavna. Sve što je potrebno je prestati misliti o problemu, kakav god on bio, i umesto toga misliti o Bogu. To je jedino pravilo. Ako tako postupite, problem, kakav god bio, trenutno će nestati. Nije važno kakav je problem: veliki, mali, vezan za zdravlje, finansije, sudske tužbe, svađe, nesreće, ili bilo koji drugi problem.

Ništa ne može biti jednostavnije od toga, zar ne? Ni sam Bog ne bi to mogao učiniti jednostavnijim. Pokušajte i videćete da uvek funkcioniše.

Ne pokušavajte zamisliti Boga, jer je to nemoguće. Razmišljajte o bilo čemu što znate o Bogu, kao na primer, Bog je mudrost, istina, nezamisliva ljubav, Bog je svuda prisutan, ima bezgraničnu moć, sve zna. Nije važno koliko to razumete, bitno je da te ideje neprekidno ponavljate.

Prestanite da mislite o problemu

Kakav god problem bio, prestanite misliti o njemu. Pravilo kaže da bi trebalo da razmišljate o Bogu, a ako mislite o problemu, ne mislite o Bogu. Osvrtati se neprekidno proveravajući kako stvari napreduju, može biti sudbonosno, jer to znači da razmišljate i dalje o problemu, a morate misliti o Bogu i ni o čemu drugome.

Vaš cilj je da misao o problemu izbacite iz svoje svesti, makar i na nekoliko trenutaka, i zamenite je s mišlju o Bogu. To je suština svega. Ako uspete da se potpuno posvetite razmišljanju o duhovnom svetu, toliko da neko vreme zaboravite sve probleme zbog kojih ste počeli molitvu, osetićete da je delovanje započelo – sigurno i lagano oslobodićete se problema.

Kako bi zlatni ključ počeo delovati u vezi s nekom problematičnom osobom ili u teškoj situaciji, pomislite ovo: "Sada ću zlatnim ključem otključati tu i tu osobu ili opasnost koja mi preti", i počnite da izbacujete iz misli sve u vezi s tom osobom ili opasnošću i zamenjivati ih mislima o Bogu.

Postupajući na taj način, vi ne želite da utičite na ponašanje druge osobe, već je nastojite sprečiti da vas povredi ili razljuti, a istovremeno joj činite samo dobro. Toj će se osobi tada sigurno dogoditi nešto bolje, mudrije, postaće duhovnija zato što ste na nju delovali zlatnim ključem.

Molitvom možete pozitvno da utičete i na problematičnu osobu

Predstojeća sudska tužba ili neka druga nevolja izblediće bez ikakve štete ili krize, i pravda će biti zadovoljena za sve strane.

Otkrijete li da to možete učiniti brzo, možete ponavljati ovaj postupak nekolika puta dnevno u intervalima. Vodite računa, međutim, da svaki put kada sprovedete postupak, zaboravite na njega do idućeg puta. To je vrlo važno.

Zlatni ključ je jednostavan postupak, ali otključavanje nije uvek lako. Ako ste u velikom strahu ili zabrinuti, u početku, u pokušaju da odvratite svoje misli od materijalnih stvari, možete naići na probleme. Ali, upornim ponavljanjem određene izjave apsolutne istine koja vas privlači, poput:

"Ne postoji druga moć osim Božje", ili "Ja sam dete Božje, ispunjeno i okruženo savršenim Božjim mirom" ili "Bog je ljubav", ili "Bog me vodi", ili onom koja je najbolja i najjednostavnija od svih: "Bog je uz mene" – ma kako mehanički i beživotno to činili isprva – uskoro ćete otkriti da ovaj postupak počinje delovati i da se vaš um bistri.

Ne činite to nasilno, budite tihi i uporni. Svaki put kada osetite da vam pažnja skreće, prebacite misao odmah na Boga.

Ne pokušavajte unapred da mislite o mogućim rešenjima vašeg problema. To se tehnički naziva "iscrtavanje" i samo će pomeriti delovanje. Ostavite pitanje načina i sredstava Bogu. Vi želite da rešite problem i to je dovoljno.

Učinite svoj deo i Bog nikada neće propustiti da učini svoj.

Prema povratnim informacijama od ljudi koji su pokušali da primene Zlatni ključ u svom svakodnevnom životu, uverili smo se da funkcioniše. Ostavljamo svim zainteresovanima da probaju. Zahvaliti Emetu Foksu.

Izvori: atma/alternativainformacije

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari