LIFESTYLE

ZABRANJENA REČ: Tokom svađe sa partnerom ovo nikako nemojte da izgovorite

Jednom izgovorenu pogrešnu reč nemoguće je povući. A tokom svađe u stanju smo da u trenutku kažemo mnogo toga što ne bi trebalo, iako tako nismo mislili.

ZABRANJENA REČ: Tokom svađe sa partnerom ovo nikako nemojte da izgovorite

Međutim koliko god bes i ljutnja uticali na vas jednu reč nikako ne bi smeli da izgovorite tokom svađe sa vašim partnerom, osim ako zaista ne nameravate da je uradite.

U pitanju je reč - razvod, a evo i zašto.

Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom u nadi da će tako završiti svaku svađu. Misle da su uspeli time da zaplaše svog partnera, ali varaju se. Ovde je reč o čistoj manipulaciji i iako vi mislite da ste možda u tom trenutku dobili šta ste želeli, problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji i kad tad će ponovo isplivati na površinu.

Uzrokuje stres

Reč razvod vašem partneru zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih osoba može da se oseća kao da je saterana u ćošak od strane osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu. Partner onda zaključuje da je bolje da se preda, jer će u suprotnom da rizikuje gubitak vaše ljubavi, pa i samog braka. Pored toga mogao bi konstantno da bude pod stresom i da se oseća loše, jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada, piše Zadovoljna.hr, a prenosi super žena.

Partner bi zaista mogao ozbiljno da počne da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može da je doživi kao potencijalnu pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, najbolje je da tu reč ni ne pominjete, osim ako uzaista tu pretnju ne nameravate da ispunite. Međutim, pretnje razvodom nikada nisu bile rešenje za probleme u braku. Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može da bude zdrav i srećan. Svaki bračni par mora u svemu da se drži zajedno, a samim tim i nauči kako da se suoči s problemima, pa čak i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari