ZANIMLJIVOSTI

VODA I MLEKO: Osim što gase žeđ, evo za šta su još odlični ovi super napici

Svakome od nas u kuhinji su uvek dostupni voda i mleko, ali retki su oni koji znaju koliko ti napici koriste njihovom zdravlju osim što gase žeđ.

VODA I MLEKO: Osim što gase žeđ, evo za šta su još odlični ovi super napici

Mleko za mišiće

Ukoliko želite izgraditi mišićnu masu, mleko je tu da vam pomogne. Sadrži proteine i kazein u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline.

Zeleni čaj ili sok od grejpa za mršavljenje

Zeleni čaj će ubrzati metabolizam što će doprineti lakšoj kontroli težine. Za postizanje najboljeg efekta pijte četiri šoljice dnevno. Sok od grejpa takođe ima veliki uticaj na gubitak težine. Ukoliko pojedete pola grejpa uz svaki odbrok, rezultati će biti još bolji.

Voda ili čokoladno mleko za oporavak mišića

Najvažnije je posle treninga pijete puno vode. I čokoladno mleko može pomoći telu da se brže oporavi zbog odnosa proteina i ugljenih hidrata.

Čaj od meda i limuna za prehladu

Unošenje bilo koje tečnosti u organizam može pomoći kod začepljenog nosa, posebno ako je u pitanju topla supa ili čaj. Ne pijte mleko i mlečne napitke kada ste prehlađeni jer mogu pojačati sekret.

Kafa ili voda za pospanost

Ukoliko vam se počelo spavati usred dana, sigurno ćete uzeti šoljicu kafe. Voda takođe može pomoći ako popijete jednu čašu odmah nakon što se probudite.

Toplo mleko ili čaj od kamilice da brže zaspite

Osim što ćete brže utonuti u san, pomoći će vam i da mirnije spavate.

Biljni čaj ili voda za probavu

Ukoliko pijete vodu dok jedete, ali i nakon obroka, pomoći ćete metabolizmu da brže probavi hranu. Jednako deluju i biljni čajevi.

Sok od narandže ili voda za mamurluk

Puno vode je ključno za smanjenje mamurluka. S obzirom da alkohol snižava nivo šećera u krvi, čaša soka od narandže pomoći će da se količina šećera vrati u normalu.

Voda za loš zadah

Kiseline u kafi i u slatkim napicima mogu uticati na zadah. Uklonite neugodan miris čašom vode.

Mleko za glad

Ukoliko pijete puno vode između obroka, smanjićete osećaj gladi, a ako pijete mleko, bićete siti duže vreme.

Izvor: dnevno.rs

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari