ZANIMLJIVOSTI

UTICAJ BOJE ODEĆE NA TELO: Štitna "voli" svetlo plavu, žuta podstiče optimizam

Napravite mali eksperiment: obucite se jedan dan potpuno u crno, drugi recimo u plavo, a treći u belo. Osetno ćete uočiti razliku!

UTICAJ BOJE ODEĆE NA TELO: Štitna "voli" svetlo plavu, žuta podstiče optimizam

Boje stvaraju nekontrolisanu akciju u podsvesnom umu, utiču na nadahnuće, produktivnost i ekspanziju. Boje imaju enorman uticaj na zdravlje i svest.

Bela

Nositi belu boju je vežba svesnosti, jer je potrebno više fokusa, budnosti i brige za čišćenje bele odeće. Ona takođe jača i širi auru (elektromagnetsko polje tela) i stvara snažno sučelje između vas i okoline. Budući da u sebi sadrži sve boje spektra, veruje se da balansira čakre.

Zar ne zvuči divno spoznaja da ste svaki dan u mogućnosti da proširite svoju auru, povećate svoju otvorenost i neutralnost noseći dostojanstvenu odeću koja je bela i izrađena od prirodnih materijala? Prirodni materijali deluju kao energetski vodovi, kanalizuju životnu energiju iz tvoje okoline u tvoje biće i filtriraju negativnu energiju.

Bela boja će takođe omekšati vašu kožu. Koža brže dobija vlagu koja joj je potrebna.

Crvena

Čini vaše mišiće pokretljivijim i zglobove fleksibilnijim. Takođe pomaže onima koji se lako prehlade.

Crvena boja daje energiju, razbuđuje, podstiče na delovanje, daje nam osećaj topline, uspešno deluje na posledice opekotina, bubuljice, protiv bora i umorne i beživotne kože.

Roze

Ova boja je izuzetno dobra za probavu.

Narandžasta

Narandžasta opušta, pomaže u uklanjanju depresije, podiže raspoloženje i podstiče seksualnost. Deluje na regeneraciju kože, podstiče metabolizam.

Podmlađuje organizam.

Zelena

Boja koja pomaže u borbi sa tumorima! Ima sedativno delovanje. Umiruje glavobolju, a takođe pomaže i kod kamena u žulucu.

Zelena je smirujuća, donosi harmoniju, ublažava posledice stresa, smiruje nadraženu kožu i podstiče cirkulaciju.

Nebesko plava

Efikasan antiseptik i deluje pozitivno kod neuroloških bolova. To je i boja koja je odgovorna za grlo, nos i uši. Jača štitnu žlezdu. Ako imate probleme pri govoru, boli vas grlo ili glasne žice, probajte češće da nosite ovu boju i videćete kako će vam efikasno pomoći.

Žuta

Ovo je boja koja je odgovorna za kožu, solarni pleksus, jetru i nerve. Ona pospešuje izlučivanje toksina iz organizma i svega nepotrebnog. Takođe pomaže u borbi protiv celulita.

Žuta podiže raspoloženje, podstiče na aktivnost, podstiče optimizam, povećava moć koncentracije, povoljno deluje na rad probavnih organa.

Plava

Pomoći će vam za zdraviju kičmu i kičmenu moždinu. Plava odeća je najveći antiseptik od svih navedenih boja, kao i najmoćniji lek protiv nesanice. Još pomaže i kod regeneracije tkiva.

Plava smiruje, ublažava osećaj boli, smiruje migrene, bolove u vratu i leđima, efikasna je u regulisanju telesne težine.

Ljubičasta

Vezana je za upalne procese, pa ako ste skloni upalama bilo koje vrste najbolje je da nosite ljubičastu.

Ljubičasta deluje na limfni sastav i pomaže u terapiji protiv celulita. Podstiče kreativnost, duhovnost, donosi nadahnuće.

***

Naravno, svaka boja ima svoje tonove, nijanse, intenzitet, pa treba voditi računa da se ne izabere nijansa koja će imati iritirajući učinak na nas.

Terapiju bojama možemo pružiti i sami sebi obraćajući pažnju na svoje sklonosti. Pokušajte već danas u svom ormaru da izabrete odeću boje koja ne odražava vaše sadašnje stanje, već kako bi želeli da se osećate.

Obratite pažnju i na odabir boja u prostoru u kojem radite i živite.

Dobrim izborom boja postići ćete da se u tim prostorima osećate ugodno.

Pripremite sebi kafu ili čaj u šoljici koja je obojena vašom omiljenom bojom.

Igrajte se, eksperimentišite i posmatrajte učinak boja na vaše raspoloženje.

Izvor: atma.hr/aura.ba /bolnicarab.hr

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari