FITNES

Trener savetuje kako da se najbrže rešite sala sa stomaka bez dijete i gladovanja!

Skidanje sala sa stomaka može da bude đavolski težak posao i mnogima od nas je potrebna pomoć stručnjaka kako bismo što pre izgubili dosadni šlauf.

Trener savetuje kako da se najbrže rešite sala sa stomaka bez dijete i gladovanja!

Koliko puta ste pokušavali da smršate uz pomoć neke rigorozne dijete, ali salo sa stomaka prosto neće da nestane? Ali, nije nemoguće rešiti ga se.

Višak sala oko stomaka može da bude opasno, pogotovo ako okružuje organe. Iako je lepo pohvaliti se oblinama, ovo je mračna strana viška sala na stomaku.

Višak visceralnih masti povećava rizik od zdravstvenih komplikacija kao što je dijabetes tipa 2, masna jetra i srčana oboljenja.

Ukoliko ste i vi probali sve što vam je palo na pamet ne biste li smršali i držali stroge dijete, onda imamo za vas par korisnih saveta. Doktor Ajša Muhamed koja je i lični trener i savetnik za mršavljenje istakla je da najpre trebate da izbacite iz ishrane brzu hranu, pecivo i hranu punu šećera.

Ta hrana je bogata šećerima i ne zasiti vas baš uvek. Zamenite je zdravijim opcijama i zapamtite da trebate da jedete više vlakana i da unosite dosta vode.

Pored zdrave ishrane veoma je važno i da vežbate. Jačanje mišića i povećanje snage pomoći će vam u gubitku kilorama. Više mišićne mase pomoći će vam da sagorite više kalorija dok ste u fazi mirovanja. Nemojte samo da vežbate trbušnjake već uključite misiće na celom telu.

Drugi savet koji ona ima jeste da što više hodate. Hodanje je nešto što svako od nas može da ubaci u svoju dnevnu rutinu, bilo da je to odlazak na posao, pauzu ili vežbanje posle posla, piše b92.net.

Umesto lifta koristite stepenice, izađite par stanica ranije iz prevoza ili dogovorite šetnju sa prijateljima ili ljubimcem. Koristi od hodanja su mnogobrojne uključujući i mršavljenje, povećanje energije i poboljšanje raspoloženja. Povećajte unos proteina i vlakana i pokrenite se umesto da ste stalno zavaljeni na kauču.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari