FITNES

TODAI NAČIN HODANJA: Samo 7 minuta šetnje dnevno istopiće kilograme, a telo će postati elastično

Ova vrsta hodanja osmišljena je posebno za one koji ne vole teretanu i opremu za vežbanje, ali stvarno žele da smršaju. Isprobajte i vaše telo će uvek biti u formi

TODAI NAČIN HODANJA: Samo 7 minuta šetnje dnevno istopiće kilograme, a telo će postati elastično

Da biste postigli lepo i elastično telo, sačuvali mladost i lepotu, mnogi ljudi znaju da je ključno kontrolisati isharnu.  Međutim, fizička aktivnost je jednako bitna, ali fitnes, vežbanje i sport nisu za svakoga.

Mnogim ljudima je teško da izdvoje novac neophodan za mesečnu članarinu u teretani, a da ne spominjemo vreme.

Ukoliko niste sportski tip, naš savet je da hodate. Obična šetnja ili što više pešačenja može da učini čudo za vaše telo.

Todai stil hodanja

Samo 7 minuta za kretanje, može da izdvoji i najzaposlenija i osoba koja nije upšte ljubitelj sporta.

Hodanje u stilu Todai je takva vežba koja pokreće karlicu, leđa su ispravljena, a stomak uvučen. Telo postaje okretnije i elastičnije. Poboljšava se metabolizam, creva su stimulisana tako da obavljaju svoju funkciju perfektno.

Todai stil hodanja je lako primeniti u svakodnevnom životu. Potrebno je samo tokom šetnje, šopinga ili na putu do posla da hodate na ovaj način.

Već tokom prve nedelje, kada počnete da primenjujete Todai stil hodanja, rezultati će biti vidljivi i tu u predelu stomaka i oko struka (masne naslage će se stanjiti), postićete i zatezanje kukova, kao i podizanje zadnjice.

Kako se hoda u stilu Todai

Za početak morate da stanete pravo. Tako ispravljeni krenite da koračate, ali tako što ćete podizati kolena visoko (u predelu struka). Todai hodanje veoma podseća na marširanje, s tim što nema tog  jakog udarca noge o zemlju. Cilj je da se napnu mišići noge, stomaka i zadnjice i da se mekano dočekate drugom nogom na zemlju.

Nastavite da koračate kao da marširate, a pri tome pazeći da održite ritam. Japanci na ovaj nažin koračaju punih 7 minuta. Todai stil hodanja omogućava smanjenje kilaže i postizanje velike vitalnosti tela.

Izvor: stil.kurir.rs

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari