ZANIMLJIVOSTI

Stavite OVO pod jezik pred spavanje - nećete se buditi umorni!

Radi se o mešavini koju je lako i jeftino napraviti, a stavlja se pod jezik pre spavanja jer se tako povećava proizvodnja melatonina u telu – hormona zaduženog za dobar san.

Stavite OVO pod jezik pred spavanje - nećete se buditi umorni!

Radi se o mešavini meda i ružičaste himalajske soli koja se pre spavanja stavi pod jezik. Ova so je zaista posebna, ona pomaže našem telu da postane alkalno i tako se uspešnije bori protiv raznih bolesti.

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije, piše The Earth Child.

Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše telesnu temperaturu, apetit i osećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je balans serotonina u telu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlezdi koju nazivaju i trećim okom – centrom naše duše.

Ružičasta himalajska so reguliše i nivo melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se takođe proizvodi u pinealnoj žlezdi.

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melotonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti povezanih sa starenjem.

Inače, kako starimo, naše telo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto deca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Recept  za smesu meda i himalajske soli

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli.

Stavite u teglicu.

Svako veče pre spavanje stavite malo pod jezik.

Deluje!

Izvor: atma.hr/alternativainformacije/haber.ba

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari