SAVETI ZA LEPŠI ŽIVOT

PROMENITE ŽIVOT U JEDNOM DANU: Primenite ovih 10 koraka i uspeh je vaš

Zamislite da sa samo jednim zamahom čarobnog štapića možete da promenite ceo svoj život. Pa, dragi moji, imate moć da koristite taj štapić u bilo kom trenutku, samo su vam potrebna vera i poverenje (i malo vilinske prašine …).

PROMENITE ŽIVOT U JEDNOM DANU: Primenite ovih 10 koraka i uspeh je vaš

Spoljne promene je teško napraviti preko noći, međutim unutrašnje promene mogu se dogoditi u sekundi.

Svi znamo osećaj kada smo u jednom trenutku u dobrom raspoloženju, a zatim smo već u idućem trenu loše raspoloženi. Zamislite kada bi mogli da iskoristimo tu moć da promenimo svoj život u potpunosti?

Vaš unutrašnji svet je potpuno pod vašom kontrolom i samo vi imate moć da zamahnete štapićem i pretvorite svoja iskustva u nešto poželjno.

Ponekad je teško prebaciti se u ovaj okvir uma kada stvari ne idu dobro, ali sedite i pokušajte razumeti  – možda nećete imati kontrolu nad događajima koji se odvijaju oko vas, možda postoje stvari u vašem svetu koje se ne mogu promeniti, ali vi imate potpunu kontrolu i pristup vašoj internoj okolini, što zauzvrat može pomoći da napravite potrebne promene u spoljnom okruženju.

Ne znate odakle da počnete? Ovde su 10 koraka koji  mogu radikalno promijeniti vaš život brzo i na bolje:

  1. Popis života:

Ponekad je potrebno da se sortiraju glavna pitanja u našem životu i da se radi na onome što nas stvarno muči. Vrlo je moguće da nisu sami događaji uzrok emocionalnog poremećaja,  već misli i osećaji u vezi sa njima.

Iako možete da potrošite svoje vreme kopajući po bolnim stvarima koje bi trebalo da otpustite i brizi za budućnost, ovaj članak govori o trenutnim promenama. Kako biste odmah preuzeli kontrolu nad životom – zapitajte se: šta funkcioniše, a što ne funkcioniše? Napravite popis.

Vaša mantra: “Danas svesno biram da preuzmem kontrolu i biram da se suočim sa stvarima koje ne funkcionišu u mom životu i da budem zahvalan za ono što funkcioniše u mom životu.”

2. Prvi koraci:

Pogledajte svoj popis “stvari koje ne funkcionišu” – kakvu malu promenu možete da napravite kako bi nešto što ne funkcioniše pretvorili u nešto što bi moglo da funkcioniše? Neka to bude nešto malo, to bi moglo biti nešto jednostavno kao – neću se zbog toga danas nervirati ili napisat ću e-mail svom šefu, ali ga neću poslati.

Ako se ne možete setiti ničega, onda možda nema smisla ni brinuti o tome … Svako putovanje započinje jednim korakom, a kako se budete kretali napred, na kraju ćete početi da menjate svoj život. Započnite danas, bez obzira na to koliko je malo.

Vaša mantra: “Bez obzira koliko bila mala promena, danas činim korak napred u pretvaranju nečega što se funkcioniše u mom životu u nešto što želim.”

3. Donesite odluku:

Vreme je da donesete odluku. Ponekad nas razmatranje nečega može držati zaglavljenima i može stvoriti energetske blokade koji nas sprečavaju da se krećemo napred.

Napravite popis prednosti i mana, meditirajte ili bacite novčić… vreme je da prestanete sa strahom koji je izazvan razmatranjem. Odlučite danas da ćete napokon odabrati put. Uvek se možete predomisliti, ali za sada, verujte u svoju odluku.

Vaša mantra: Danas sebi dajem dopuštenje da iskoračim iz straha i sumnje i verujem svojim instinktima i odlukama. Imam dovoljno samopouzdanja koje mi je potrebno da donesem odluku, tako da mogu krenuti napred.”

4. Ispunjenje:

Osećate li se ispunjeno u svom svakodnevnom životu? Ako je odgovor ne, danas ćete biti u mogućnosti toda promenite. Razmislite o jednoj stvari koja vam donosi sreću, mislim na jednu stvar koju volite da radite.

Sada dopustite sebi da činite jednu takvu stvar danas. Prestanite s izgovorima i odvojite vreme kako bi učinili nešto što volite. Pokušajte da uključite više svojih strasti u svoj svakodnevni život.

Vaša mantra: “Danas biram da unesem više radosti i strasti u svoj život, razumevanjem da zaslužujem da radim stvari koje čine da se osećam živo i ispunjeno.”

5. Tragajte za “zlatom”:

Imate li san koji stalno odlažete? Bilo da želite da naučite francuski, da putujete, trčate maraton ili upišete kurs slikanja, vreme je da započnete i to danas.

Kada odgađamo svoje snove i težnje, ne samo da osećamo nedostatak ispunjenja, već se na kraju i kajemo. Danas odlučite da sledite svoje snove i  ciljeve.

Započnite s malim stvarima, ako želite da trčate maraton, počnite s dvadesetominutnim laganim trčanjem, napravite pomak danas i gledajte kako se događaju životne promene.

Vaša mantra: “Danas prestajem da odgađam svoje snove. Ja ću reskirati i počeću preduzimati pozitivne korake koji me vode ka ispunjavanju mojih snova i ciljeva.”

6. Učinite nešto novo:

Koliko dugo želite da odete u taj novi restoran niz ulicu? Ili na onaj novi kurs plesa za koji ste čuli? Zašto ne biste započeli razgovor s novim kolegom na poslu?  Odlučite da napravite nešto novo i to danas.

Izlazak iz zone udobnosti može vam otvoriti svet pun mogućnosti, pa vas može dovesti do mesta o kojima niste ni sanjali. Ako se osećate zaista odvažno, zašto ne bi rezervisali putovanje u novu zemlju ili se odvezli u novi grad? Nikada nećete znati šta možete da pronađete ili koga možete da upoznate.

Vaša mantra: “Danas ću učiniti sve da uvećam svoje samopouzdanje koje mi je potrebno da iskoračim iz zone udobnosti i pokušam nešto novo. I dalje sam otvoren za nova i uzbudljiva iskustva koja će uslediti.”

7. Napravite mentalni pomak:

Zadržavate li ljutnju ili nezadovoljstvo? Dajte sebi danas dopuštenje da sve to otpustite i očistite svoj um i duh od svega što vam više ne služi. Pokušajte da usvojite pozitivan pogled ili promenite način razmišljanja.

Ako stalno nailazite na prepreke u pokušajima da dođete do rešenja, možda je vreme da promenite vaše razmišljanje. Kada usmerite svoje misli na nešto pozitivnije, obično sledi spoljni pomak. Zapamtite, misliti pozitivno ili negativno – to je izbor. Što ćete odabrati?

Vaša mantra: “Danas sam se odlučio za sreću. Jasno mi je da moram da promenim svoje mišljenje kako bi promenio rezultat. Za sada, usmeriću svoje misli na nešto pozitivno i videću gde će me to odvesti.

8. Telo kao hram:

Vaše fizičko telo je odraz vašeg unutrašnjeg sveta. Ako se osećate umorno i letargično, to znači da je došlo vreme da promenite svoje navike u nešto što će podržati vaše fizičko telo.

Počnite da se hranite zdravo i videćete kako će to delovati na vaše raspoloženje i nivo energije. Pokušajte da vežbate, nije bitno je li to samo 10 minuta ili 1 sat, ono što je bitno je da se potrudite.

Vaša mantra: “Danas poštujem svoje telo i to pokazujem tako što ću vežbati i zdravo se hraniti. Kada volim svoje telo i pazim na njega, ono mi to vraća.”

9. Recite hvala:

Pogledajte oko sebe, imate toliko toga na čemu možete biti zahvalni. Danas je vreme da zahvalimo na svetu oko sebe. Zahvaljujte za sunce, za svoju porodicu, svoj dom i još mnogo toga.

Kada osećate zahvalnost za ono što imate, otvarate vrata obilja i automatski primate više. Odvojite trenutak i uistinu primetite lepotu svega oko sebe i sve na čemu morate biti zahvalni.

Vaša mantra: “Danas ću biti zahvalan za svu lepotu oko sebe. Znam da sam tako srećan što imam sve to. Hvala!”

10. Volite sebe:

Najvažniji alat kojim možete da menjate svoj život je da naučite da volite sebe. Na kraju dana, sve što vam ostaje ste vi sami, tako da je na prvom mestu ljubav prema sebi. Danas napravite svestan trud i volite sebe.

Bez obzira na to šta se događa u vašem životu, odvojite trenutak da samo oprostite i volite sebe.

Vaša mantra: “Otpuštam prošlost, sve moje strahove i sumnje, danas samo volim sebe onakvog kakav jesam.  Prihvatam sve svoje mane i šaljem sjajne, tople zrake ozdravljenja mom telu, iznutra i spolja. Volim ko sam.”

Napomena: Bilo da ćete primeniti svih 10 stvari danas ili samo jednu, čak i male promene u vašem životu mogu napraviti veliki uticaj na vašu budućnost.

Izvor: atma.hr

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari