DOGAĐAJI

Prijavite se na Humanitarni turnir u basketu “Igrajmo za malog Đorđa”

Na inicijativu Učeničkog parlamenta Doma učenika srednje PTT škole u Beogradu, 16. i 17. aprila održaće se, sada već tradicionalni, turnir u basketu “Igrajmo za”.

Prijavite se na Humanitarni turnir u basketu “Igrajmo za malog Đorđa”

-Ovo je treća godina za redom kako organizujemo ovaj turnir. Naša deca, učenici iz cele Srbije, koji pohađaju srednje škole u Beogradu, pokrenuli su ovu akciju, a mi smo bez razmišljanja prihvatili i evo već treći put, ekipe će se takmičiti u basketu, a sva sredstva prikupljena od kotizacija i priloga, ovog puta namenjena su za lečenje desetogodišnjeg dečaka Đorđa Kostadinovića iz Bele Crkve kod Krupnja, koji boluje od teškog oblika epilepsije - izjavio je direktor Doma učenika Nenad Milenović.

Mali Đorđe oboleo je od epilepsije u ranom detinjstvu i do sada su se lekari sa Instituta za majku i dete borili da njegova bolest ne uznapreduje, međutim uprkos njihovim naporima stanje se pogoršalo i usled teške bolesti dečaku je paralizovana desna strana tela.

-Đorđe ne može da hoda i pokreće desnu ruku, ne ide zbog toga u školu, ne druži se sa vršnjacima, a otac koji jedini brine o njemu i sam je bolestan i nemaju sredstava za dalje lečenje - objašnjava Milenović.

Humanitarni turnir “Igrajmo za Đorđa” biće održan 16. i 17. aprila sa početkom u 11 časova na sportskim terenima Doma u ulici Zdravka Čelara na Paliluli. Kao i prethodnih godina, opština Palilula podržala je turnir, pa će njen predsednik Aleksandar Jovičić pored toga što će otvoriti ovaj turnir i pozdraviti učesnike, predvoditi ekipu Opštine koja će odmeriti snage sa ostalim ekipama na terenu. Jovičić je pozvao i predsednike ostalih beogradskih opština da se pridruže akciji i prijave svoje ekipe, jer kako je rekao “ovo je još jedna lekcija o humanosti koju učimo od naše dece”.

Akciju je podržala i opština Krupanj, te ćemo imati prilike da vidimo još jednog predsednika opštine na terenu.

Košarkaši Crvene Zvezde i Partizana i pored brojnih obaveza u ABA ligi družiće se sa učesnicima i posetiocima prvog dana turnira, za kada je planiran i zabavni program i nastupi poznatog repera “Uncle Džoa”, učenica Doma Aleksandra Đorović i mlade pop pevačice “Dea Magna” koja je nedavno izdala prvi singl.

Kompanija Frikom obezbedila je sladolede za sve posetioce i učesnike.

-Prijave ekipa traju do 14. aprila i ja pozivam sve društveno - odgovorne kompanije, predstavnike medija i pojedince da se prijave. Dođite da igrom pokažemo solidarnost, jer često je naše malo nekome sve - poručio je direktor Doma.

Kotizacija za učešće na turniru je simboličnih 1200 dinara po ekipi (ko želi može da uplati i više u skladu sa svojim mogućnostima), a broj žiro računa je: Dom učenika srednje PTT škole Beograd, 840-695-667- 82 poziv na broj 878, svrha uplate: Donacija za kotizaciju za humanitarni turnir.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari