FITNES

VEŽBE PROTIV UMORA: Pretvorite letargiju u energiju

Spavate dovoljno sati, sa zdravljem nemate nikakvih ozbiljnijih problema pa ipak se osećate iscrpljeno?

VEŽBE PROTIV UMORA: Pretvorite letargiju u energiju

Niste usamljeni – premorenost je jedan od najčešćih razloga zbog kojih se odlazi kod doktora. Evo kako letargiju da pretvorite u energiju.

Zabrinutost, napetost i stres često izazivaju brzo, površno disanje koje telu uskraćuje kiseonik i čini nas umornim. Polagano, duboko disanje može vam vratiti toliko potrebnu snagu, piše atma.hr. Evo šta preporučuju stručnjaci:

Zatvorite oči i dišite polako i duboko tako da se gornji deo vašeg stomaka ravnomerno izdiže. Zamislite da je to što udišete nova snaga za vaše telo. Dok udišete, osećaćete da vam celo telo postaje sve opuštenije. Zamislite da je ono poput svetla iz kojega zrači energija.

Joga vežbe

1. Pritisnite prstom desnu nozdrvu i izdahnite snažno kroz levu i zatim kroz nju ponovo udahnite. Zadržite dah jednu sekundu i zatim vežbu ponovite s drugom nozdrvom. Počnite polako, a zatim ubrzajte disanje oštro udišući i izdišući naizmenično kroz levu i desnu nozdrvu. S vremenom možete postići da vežba traje i do tri minuta.

2. Savijte kolena i laktove i udahnite. Izdahnite. Kada ponovo udišete s rukom blago savijenom iznad glave spustite se polako pregibajući se u struku na levu stranu. Polako se ispravite i izdahnite. Isto to uradite i na desnu stranu. Vežbu ponovite 10 do 15 puta.

3. Udišući sagnite se glavom prema stopalima. Kada izdišete ponovo se ispravite – tako ćete potpuno ispustiti vazduh. Ponovite vežbu 10 do 15 puta.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari