FITNES

NIKADA NEĆETE IMATI RAVAN STOMAK: 5 razloga zbog kojih ne uspevate da smršate

Pazite šta jedete, trenirate, ali stomak je i dalje tu? Evo šta može biti razlog tome.

NIKADA NEĆETE IMATI RAVAN STOMAK: 5 razloga zbog kojih ne uspevate da smršate

Ovo su pet najčešćih razloga zbog kojih se gojite na stomaku i ne uspevate da smršate, piše superžena.

Nedostatak magnezijuma

Magnezijum je telu neophodan kako bi obezbedio normalan rad srca i čitavog mišićnog sistema. Magnezijum utiče i na gubitak kilograma i oblikovanje tela. Zato jedite hranu bogatu magnezijumom, kao što je lisnato povrće, pasulj, orašasti plodovi.

Gazirana pića

Ovakva pića direktno utiču na povećanje vašeg struka. Dovoljne su samo dve čaše ovakvog napitka kako bi se masti nakupljale čak pet puta brže. Gazirana pića su puna šečera i otvaraju apetit. Zato se bolje okrenite vodi, čajevima i prirodnim voćnim sokovima.

Nedovoljno sna

Istraživanja su pokazala da žene koje spavaju samo pet sati imaju 32 odsto više šansi da budu gojazne. Zbog manjka sna tokom dana jedete više masne hrane, jer se zbog nedostatka sna luči više grelina, hormona gladi. Savetuje se da noću spavate od 7 do 9 sati.

Manje solite hranu

Slana hrana

Ako vam se nakon slanog obroka javi osećaj nadutosti, nemojte se čuditi – previše soli u organizmu izaziva premeštanje vode iz krvotoka u kožu. Neverovatan je podatak da čak više od 90 odsto ljudi prekoračuje preporučenu dnevnu dozu soli, koja iznosi samo četiri grama, što dodatno otežava mršavljenje u predelu stomaka.

Pogrešne masnoće

Telo ne reaguje isto na sve masnoće – visok unos zasićenih masti pojačava nagomilavanje masnih naslaga. S druge strane, nezasićene masti koje sadrže omega-3 masne kiseline deluju protivupalno i imaju pozitivan efekat na telo i liniju.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari