SAVETI ZA LEPŠI ŽIVOT

"NAŠTIMUJTE" SVOJE ČAKRE: Najbolje je pred spavanje da uradite OVO!

Čakre su energetski vrtlozi koji deluju poput radio prijemnika u našem telu i svaka treperi specifičnom frekvencijom, bojom i zvukom koji se međusobno prožimaju i emituju u fizičkom svetu kroz različite segmente života, iz nevidljivog u vidljivo.

"NAŠTIMUJTE" SVOJE ČAKRE: Najbolje je pred spavanje da uradite OVO!

O čakrama

Sve što se nekada dogodilo u našem životu, prvobitno se nalazilo u nemanifestovanom da bi kroz početni impuls, odnosno atom “klicu” počelo prelaziti u manifestovano stanje.

Te uzročno-posledične veze uveliko su uslovljene našom karmom koja može biti promenjiva i nepromenjiva, gde je odnos otprilike 50%, odnosno toliko iznosi udeo slobodne volje na fizičkoj osnovi, jer bi naš život u protivnom bio besmislen u slučaju da je sve nepromenjivo i unapred određeno. Sama činjenica da se inkarniramo u fizičkom telu govori o prisustvu određenog uzroka našeg postojanja.

Naše čakre su podešene u skladu s našom karmom, međutim, manipulišući s onim delom slobodne volje mi padamo pod uticaj utisaka koji su proistekli iz proživljenih iskustava, baveći se prošlošću i tako okrenemo tok slobodne volje i jednostavno, pod uticajem strahova zavežemo se u čvor. Tako izgubimo signal i vezu s izvorom i naše radio-stanice emituju šumove i nejasne zvukove ili na tv prijemniku ne vidimo jasnu sliku.

Melodije koje slušamo utiču na nas

Čakre utiču na našu percepciju stvarnosti. Zagušenost signala ometa protok energije i dovodi do stagnacije u suptilnom telu koja se na fizičkom nivou ispoljava kroz bolest, zastoj ili problem u određenom segmentu života. Tako na našem ekranu života vidimo beznađe i strah od budućnosti, dok ustvari naša korenska čakra pulsira strahom jer je izgubila puls božanske ljubavi.

Svaka melodija koju čujemo povezana je s određenim tipom emocije, odnosno sećanja. Kada čujemo neku pesmicu iz detinjstva, u nama se probude lepa ili ružna sećanja, u zavisnosti od tadašnjeg psiho-emocionalnog stanja i vrati nas tačno na takav nivo emocije. Zvuk, dakle, nepogrešivo utiče na naše deponovane emocionalne sadržaje. Ljudi se ubijaju od navale emocija kada čuju neku srceparajuću pesmu u stilu “ostavila me, prevarila, našla drugog, večno ću da patim” i tako duvaju kolektivni balon u kome je ljubav zmija koju ne treba dirati i koja će nas samo ugristi za srce. Takve pesme su instrument negativnih entiteta i izvrsno sredstvo za držanje u strahu. Strah, kao negativna emocija stvara šumove i smetnje i dovodi naše čakre u disharmoniju ili haos, jer je spona s izvorom vrlo slaba i mi registrujemo samo nejasne šumove. U takvom stanju mi nismo načisto sa svojim ciljevima i željama u životu, prepuštamo se strujama života i nismo kreator, već žrtva okolnosti koje se nameću same od sebe.

Balanisiranje čakri putem zvuka

Ako uzmemo da svi u sebi imamo božansku, stvaralačku iskru, ne možemo ni zamisliti kakav greh činimo prema univerzumu zanemarujući to blago. Mehanički način života govori da našim životom upravlja neko drugi, da smo dopustili da postanemo mašina koju pokreću različiti entiteti u čijoj pozadini nije ljubav, već namera da nas što više udalje od božanske iskre. Ostavljamo prelep buket cveća da vene, a uzimamo plastičnu imitaciju. Sve što je živo, to je i lepo. Mrtve stvari nisu lepe, ono što vredi ne može se platiti novcem, a najvrednije od svega imamo u sebi.

Kada želimo da radimo balansiranje čakri pomoću zvuka, najbolje je to raditi povezivanjem našeg slušnog sistema s odgovarajućim frekvencijama koje će podsetiti naš energetski sistem na zaboravljeni, prirodni sistem funkcionisanja. Agresivnu osobu nikada nećemo smiriti vikom i agresijom, već umirivanjem, nastojanjem da je dovedemo u ravnotežu, budeći u njoj sećanje da je harmonija mnogo prirodnije stanje. Tako i naše napete i strahom stegnute energetske centre trebamo podsetiti na stanje harmonije i kada ih povežemo s izvorom takvog stanja, oni će preuzeti signal i nastaviti sa harmoničnim radom.

Vežbajte jogu

Naš energetski sistem je jedna slepa inteligentna sila koja je nepristrasna i nema svoj sud o nečemu kao dobrom ili lošem, već usvaja i zadržava ono što nameću okolnosti. Ako smo stalno izloženi gradskoj buci automobilskih motora, naš energetski sistem će biti jako uzdrman iz prirodne ravnoteže, ako slušamo turbo-folk ili neke druge opcije koje naginju ka destrukciji i verujemo da je tako kao što kažu pesme, naše energetsko i fizičko telo će funkcionisati u skladu s tim i biti u disharmoniji koja će se ispoljiti kroz neki segment života, npr. u ljubavi, piše duhovni-razvoj.blogspot.com, a prenosi atma.hr.

Postoje različiti sistemi harmonizacije čakri pomoću zvuka i boja ili fizičkih vežbi, ne postoji univerzalno pravilo. Što se tiče fizičkih vežbi, joga je dokazani sistem za uspostavljanje harmonije duha i tela, dok su takođe za balansiranje čakri veoma učinkovite i vežbe 5 tibetanaca. U priloženom videu su binauralni zvuci za svaku čakru prema njihovoj temeljnoj frekvenciji, počev od korenske pa sve do krunske čakre.

Korsitite kristale

Meditaciju na čakre možemo raditi tako što legnemo na pod, stavimo slušalice na uši (kako bi eliminisali sve nepoželjne zvukove), i dubokom koncentracijom na svaku čakru, počev od korenske, slušajući zvuk zamišljamo kako čakra počinje titrati. Na primer, za korensku čakru zamišljamo da u korenu kičme počinje titrati energija crvene boje koja iz svog centra titra prema spolja i širi se u koncentričnim krugovima iz kojih izviru latice. Kada je u vizualizaciju istovremeno uključen i odgovarajući zvuk, mnogo je lakše osetiti oživljavanje energije.

Takođe, u meditaciji se možemo služiti kristalima. Balansiranje čakri trebalo bi da bude oslobođeno od bilo kakvog programiranja ili vizualiziranja želja, jedini cilj jeste osetiti da smo u okeanu čiste svesti, oslobođeni od svih prepreka, kao kada posle velikih napora i uspona dođemo na vrh planine i uživamo u prizoru. Ulazak u sebe zapravo i jeste put ka najvišim vrhovima, odakle tek vidimo da je svet mnogo veći i širi nego što smo mi u svojoj skučenoj percepciji zamišljali.

Balansiranje čakri je najbolje raditi u vreme smanjene psiho-fizičke aktivnosti, najbolje neposredno pred spavanje, gde kasnije nesvesne sile nastavljaju da rade svoj posao u skladu sa onim što je prethodilo.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari