FITNES

JOGA ZA SUPER MOZAK: Samo 3 minuta ujutru za neverovatnu snagu moždanih vijuga

Super joga mozga je naučno priznata metoda koja će vam pomoći da ojačate delovanje vašeg mozga i poveća bistroumnost i jasnost.

JOGA ZA SUPER MOZAK: Samo 3 minuta ujutru za neverovatnu snagu moždanih vijuga

Jednostavna je tehnika, koju je razvio veliki majstor Čoa Kok Sui. Povećava intelektualne sposobnosti i jako poboljšava pamćenje i koncentraciju.

Izvođenje temelji na principima suptilne energije i akupunkture uha. U osnovi, super joga mozga dozvoljava energiji iz vaših donjih čakri – odnosno energetskih centara – pomicanje gore do čela i krunske čakre. Kad se to dogodi, ta se energija preoblikuje u suptilnu energiju, koju mozak koristi za bolje vršenje svojih vlastitih funkcija.

Jednostavni pokreti, koje ćete naučiti: radi se o poboljšanju funkcije mozga stimulacijom akupresurnih tačaka na ušnoj resi.

Ovo su neke koristi super joge mozga:

 1. Jača i podstiče delovanje mozga s istovremenom usklađenošću alfa moždanih talasa.
 2. Smanjuje psihološki stres i omogućava psihološku stabilnost.
 3. Posledica toga je viša inteligencija i stvaralaštvo.
 4. To podstiče osnovne moždane funkcije.

Najbolje od svega je da se super jogu mozga može vrlo lako naučiti i da je dovoljno, da se izvodi samo tri minute dnevno. (Napomena: radi se o vrlo jednostavnoj vežbi ali molim da zapamtite: izvodite je na vlastitu odgovornost).

Alchajmerovi bolesnici, stariji ljudi koji pate od gubitka pamćenja i školska deca među onima su, koji tvrde, da im je izvođenje super joge mozga popravilo delovanje mozga.

Možete pogledati i novi video iz CBS News, gde o super jogi mozga raspravljaju lekari, koji su ovu jogu preporučili svojim bolesnicima i učitelji, koji su vodili kurseve super joge mozga za svoje studente svaki dan pre početka nastave.

Kako izvoditi super jogu mozga: uputstvo po koracima

Bilo bi idealno, ako bi vežbali ujutro. Izvodite sledećih sedam koraka:

 1. Odstranite sav nakit i stanite uspravno.
 2. Jezik je na vrhu usne šupljine, tačno iza zuba (kao da želite reći „la“). Tako neka bude sve vreme dok vežba traje.
 3. Levom rukom dohvatite desnu ušnu resu. Palac mora biti spreda.
 4. Sada desnom rukom dohvatite levu ušnu resu. Palac mora opet biti spreda. U ovom položaju nežno pritiskajte obe ušne rese istovremeno. Važno je, da je vaša leva ruka na prsima i prekrivena desnom rukom.
 5. Udahnite kroz nos i polako se spuštajte u čučanj.
 6. Zadržite vazduh i napravite izdah tek onda, kada se počnete dizati u stojeći položaj.
 7. Ponovite 15 do 21 čučanj. Zapamtite, da morate držati ušne rese i imati jezik na vrhu usne šupljine sve vreme vežbanja.

Kako izgleda vežba možete pogledati u video prilogu. Ako želite više informacija možete pogledati knjigu "Super Brain Yoga". U videu je i mala greška, kada žena govori o tome kada udahnuti i izdahnuti. Ispravno uputstvo iz teksta je: udahnete, kad se spuštate u čučanj i izdahnete, kada se dižete.

Izvor: atma.hr/ osobni-rast.com

Foto: pexels.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari