SAVETI ZA LEPŠI ŽIVOT

INSTRUKTORKA JOGE: Govorite ovo sebi barem jedanput dnevno!

Uprkos brojnim obvezama i planovima koje imate, ipak ste samo vi tvorci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na šta se zaboravlja.

INSTRUKTORKA JOGE: Govorite ovo sebi barem jedanput dnevno!

Rečenice nikad ne bi trebalo započinjati s: “Moram to učiniti!” Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite da ih potražite u svakom danu, prilici ili trenutku!

Ljudi su znatno srećniji kada o svakom novom danu misle kao o novoj prilici ili kada izvesnu spornu situaciju ne doživljavaju kao problem, već kao izazov. Volja, trud i rad na sebi su presudni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu, bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

Instruktorka joge, Džo Bet Ričards, veruje da svako može da upražnjava ovu drevnu umno-telesnu disciplinu i da rezultati sigurno neće izostati, s obzirom na to da su relaksacija, samostalni razvoj i tehnike disanja, preduslovi za smanjivanje napetosti i stresa kojima smo svakodnevno okruženi.

Ovo je pet ključnih afirmacija kojih bi se trebalo pridržavati:

  1. Današnji dan je tu s razlogom

Koliko često idete negde ili radite nešto potpuno nevoljno? Dan vam prođe u dosadi, besu, plakanju, stresu. Dakle, umesto da pokleknete pred novim izazovima ili dan posmatrate kao svaki drugi, još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživeli na poseban način, kao brilijantan i neponovljiv?

2. „Budi spreman na sve što te danas čeka.“

Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali potrebno je da verujete da vi jeste najbolji i da posedujete svu snagu i motivaciju koja vam je potrebna da se hrabro i zrelo nosite sa problemima.

3. „Danas ću biti zahvalan.“

Uživanje, sreća i unutrašnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što se može kupiti novcem, već da naučite da budete zahvalni. Ako cenite drage ljude, lepe trenutke i život, imaćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočarenja.

4. „Svakog novog dana, svestan sam koliko vredim.“

Nije važno šta se desilo juče, već kako postupate i mislite danas. Ukoliko ne dozvolite senkama iz prošlosti da vas muče, a učite iznova na svojim greškama i ne doživljavate ih tragično, imaćete znatno viši nivo samopouzdanja i perspektivniju sliku o sebi.

5. „Danas je moj dan.“

Uprkos brojnim obavezama i striktnim planovima koje imate, ipak ste samo vi tvroci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na šta se zaboravlja. Rečenice ne bi trebalo da započinjete sa: „Moram to da uradim…“, već sa: „Želim to da uradim…“.

Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite da ih potražite u svakom danu, prilici ili trenutku!

Izvor: bizlife.rs

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari