FITNES

TAČAN BROJ: Evo koliko trbušnjaka bi trebalo da uradite za savršen stomak

Radite svakodnevno trbušnjake u želji da imate ravan stomak, a ne primećujete promenu? Možda ih ipak još niste dovoljno uradili...

TAČAN BROJ: Evo koliko trbušnjaka bi trebalo da uradite za savršen stomak

Ravan, čvrst stomak nije samo estetski privlačan već i pokazatelj zdravlja jer su čvrsti stomačni mišići preduslov za pravo držanje i uopšteno dobar koštano - mišićni sklad. Zbog toga je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba da napravimo svaki dan da bi vežbanje dalo dobre rezultate.

Trbušni mišići jedna su od najvažnijih grupa mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje pridržavajući karlicu i deluju poput svojevrsne potpore koja drži čitavo telo. Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomak, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vežba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo da izbegnemo izvođenje prevelikog broja trbušnjaka pa je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljiv.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vežbe za učvršćivanje abdomena.

Pripazite i na ishranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, nijedna vežba neće imati dugoročni učinak. Ukoliko se budete pridržavali toga, jasno definisane trbušne mišiće videćete već nakon nekoliko nedelja, a savetujemo da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovna navika.

Ovo je pravilan način za izvođenje trbušnjaka

Vredi podsetiti da je prilikom vežbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo podupreti glavu i vrat. To činimo tako da prekrstimo prste na potiljku, čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smeju služiti tome da guramo glavu prema napred da bismo lakše podigli telo.

Takođe, trbušnjake uvek treba raditi sa savijenim kolenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča.

Izvor: superzena.b92.net

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari