ZANIMLJIVOSTI

Evo kako da razlikujete umor od stresa!

Svakodnevne obaveze i posao donose nam stres, ali i mnoge oblike psihičkog i fizičkog umora.

Evo kako da razlikujete umor od stresa!

Upravo zbog toga je potrebno da obratite pažnju na znakove koji vam ukazuju na to da je vreme da se "isključite", opustite i odmorite.

Kada se suočimo sa velikim stresom, previše posla, letnjim vrućinama i gužvama u gradu, toliko da nam to postane opterećenje, trebalo bi da razmislimo o odmoru.

Ako vas kolege često pitaju da li ste dobro, ali i primećuju da ste pod stresom, nervozni ili razdražljivi, onda je vrlo verovatno da ste prešli granicu umora i da vam je potrebno vreme za opuštanje.

Nagomilavanje grešaka na poslu ili pravljenje istih grešaka na mestima na kojima inače ne grešite nesumnjivo pokazuju kako vam koncentracija nije na nivou na kojem treba da bude.

Obratite pažnju na ono što vam vaše telo govori. Da li vas često bole različiti delovi tela? Leđa, glava, stomak, oči, ruke... Sve to su znakovi koje nikako ne treba ignorisati. Vaše telo vas moli da se opustite i napravite pauzu, piše superzena.b92.net.

Učestali loši snovi ili nedostatak sna veliki su indikatori stresa.

Ako zbog problema često ne možete da zaspite, ili imate loš san, razmislite o tome da iskoristite svoj godišnji odmor i posetite neku od destinacija koje nude mnoge opuštajuće i zabavne aktivnosti.

Vrlo je verovatno da želite da se izolujete, osamite, isključite društvene mreže i uživate sami sa sobom.

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari