LIFESTYLE

DA LI ŽELITE LEPU KOŽU? Ovih PET stvari morate da se odreknete što pre

Sigurno već znate da je za lepu kožu lica potrebno piti puno vode, koristiti hidratantnu kremu, hraniti se zdravo i skidati šminku pre spavanja.

DA LI ŽELITE LEPU KOŽU? Ovih PET stvari morate da se odreknete što pre

Ipak, da bi vam lice bilo negovano i izgledalo mladoliko, trebalo bi da izbacite i neke loše navike.

Jedan njujorški dermatolog za britanski časopis "Birdi" navodi pet stvari koje bi trebalo da prestane da radite ako želite lepu kožu.

Preskakanje zaštitnog faktora

Napravite sebi uslugu i prestanite da ignorišete ovaj savet. Svakodnevnim korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom odbranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložiće pojavu prvih znakova starenja.

Pričanje na telefon

Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se nakupljaju na ekranu telefona da se lakše zalepe za lice. Najbolje bi bilo koristiti slušalice ili redovno brisati ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.

Brišite ekran svog mobilnog telefona pre nego što ga prislonite na lice

Spavanje na jednoj strani

Način na koji spavate utiče na pojavu bora. Upravo zbog toga se neke bore nazivaju "spavalice". Ako "zabijete" glavu u jastuk - dobićete ih. Najbolje je spavati na leđima, ali to može biti teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani. Ako vam spavanje na leđima nije udobno, pokušajte bar svake večeri da menjate stranu tela na kojoj ćete zaspati.

Grubi piling lica

I dok je piling neizbežan korak u postizanju lepe kože lica, pregrubim trljanjem postići ćete suprotan učinak i iziritiraćete kožu.

Istiskivanje bubuljica

Koliko god bilo teško, pokušajte da se suzdržite. Istiskivanjem samo pravite ranu na koži koja će ostaviti i ožiljak. Pokušajte da vodite bolju brigu o koži i primenite sva navedena pravila, pa ćete sigurno imati i manje problema.

Izvor: superzena

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari