DOGAĐAJI

BESPLATAN PREGLED KOŽE 13. MAJA U 24 GRADA: Zakažite svoj termin na vreme!

Udruženje dermatovenerologa Srbije, u okviru kampanje Evromelanom, organizuje besplatne preglede građana 13. maja u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova, saopštilo je to Udruženje.

BESPLATAN PREGLED KOŽE 13. MAJA U 24 GRADA: Zakažite svoj termin na vreme!

U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb-aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koje imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja, u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije.

Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb-stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od osam do 20 časova na broj 0800 222 888.

Kampanja Evromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i na rano otkrivanje melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je "Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi".

Izvor: Tanjug

Foto: pixabay.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari