SAVETI ZA LEPŠI ŽIVOT

Ako želite da napredujete, potrebno je da otpustite ovih PET stvari

Ponekad nas okolnosti života stvarno zateknu nespremnima. Niko ne planira danas da ostane bez posla, bez prijatelja ili bliskog člana porodice. Niko ne planira da će danas raskinuti vezu s voljenom osobom. Ali te se stvari svakodnevno događaju.

Ako želite da napredujete, potrebno je da  otpustite ovih PET stvari

One su deo života i namenjene su da nas nečemu nauče kako bismo sazreli kao osoba i krenuli dalje. I zato je bitno krenuti dalje. Ovo su neke od najvažnijih stvari koje je potrebno napustiti kako biste krenuli dalje.

1. Izbor da ništa ne učinite

Ne možete birati kako ćete umreti, ili kada. Možete samo odlučiti kako ćete živeti, upravo sada. Svaki dan je nova prilika za izbor. Izaberite da promenite svoju perspektivu. Izaberite okretanje prekidača u vašem umu iz negativnog u pozitivno. Izaberite da upalite svetlo i prestanite s gubljenjem vremena na nesigurnosti i sumnje. Izaberite da radite posao na koji ste ponosni. Izaberite da vidite najbolje u drugima i pokažite svoje najbolje drugima. Izaberite uistinu živeti, upravo sada.

2. Izgovore koje sebi ponavljate

Pre ili kasnije doći će do zaključka da se ne računa ono što ste izgubili na putu, već ono što činite s onim što još uvek imate. Kada otpustite, oprostite i krenete dalje, to ni na koji način neće promeniti prošlost, ali će promeniti budućnost.

3. Razmišljanje da nemate ono što je potrebno

Niko vas neće zaslepiti i pogoditi jače od samog života. Ponekad će vas život oboriti na zemlju, i tamo vas zadrži ako mu pustite. Ali, ne radi se o tome koliko vas jako život može pogoditi, već o tome koliko vas jako može pogoditi, a da nastavite da se krećete napred. To je prava snaga i pobeda nad životom.

Budite zahvalni na svim dobrim stvarima u svom životu

4. Zanemarivanje pozitivnih strana života

Ono što vidimo često u celosti zavisi od toga šta tražimo. Učinite najbolje od sebe i predajte se rezultatu. Kada zaglavite u žaljenju nad životom za kojeg mislite da biste trebalo da imate, propuštate da vidite lepotu onoga što imate. Vrlo ćete teško ikada biti srećni ukoliko niste zahvalni na dobrim stvarima u vašem životu upravo sada.

5. Dopuštanje predrasudama drugih da upravljaju vašim životom

Ljudi znaju vaše ime, ali ne i vašu priču. Čuli su ono što ste učinili, ali ne i ono kroz što ste prošli. Zato njihovo mišljenje o vama uzmite s rezervom.

Na kraju, nije bitno to šta drugi misle o vama, već šta vi mislite o sebi.

Ponekad morate raditi tačno ono što je najbolje za vas i vaš život, a ne ono što je najbolje za sve ostale.

Izvor: Marc Chernoff za atma.hr

Foto: pexels.com

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari